Avslutning på blogg! Häng med!

Jag kommer att lägga ner denna bloggen. Men för er som är intresserade läggs den över på en annan blogg som handlar om flera länder än Mongoliet

Jag reser en del både i Europa och Asien. Av den anledningen har jag en specialblogg som handlar mestadels om Vietnam, jag har en blogg  som handlar om Europa och andra delar av Asien, bl a Mongoliet. Det mesta av innehållet i denna blogg kommer att hamna i den bloggen.

Jag hoppas ni vill följa med mig i mina andra bloggar, hoppas ni skall finna reseskildringarna intressanta. Kanske så intresanta att ni blir inspirerade till att vilja resa med Transsibiriska järnvägen genom Ryssland till Mongoliet vidare genom Kina och ner till Hong Kong. Vissa av er kanske tycker Vietnam verkar vara intressant, jag kan lova att det är det. Vietnam är ett land som håller på att vakna, göra sig beredda för turister. För många turister som brukat besöka Thailand, har tröttnat på att det är så exploaterat och "försvenskat". Du kan köpa svenska tidningar, i affärer och hos skräddare talar de svenska.

Vietnam är ett land som ännu inte blivit överbefolkat av turister. Men det ökar år från år. Passa på och res dit innan det är exploaterat. Du kan inte jämföra det med Thailand, inte än på många år.  Men du kan uppleva det genuina Vietnam och Asien.

När det gäller Mongoliet, är det ett så annorlunda land att jag kan inte jämföra det med något annat. Det har ingen kust och inget hav. Men det har stäpper, öken, skog och berg. Det är så otroligt facinerande att resa genom Mongoliet. Det har vidsträckta vidder, hästar som strövar fritt, kameler, jakar och dessa Ger som de bor i.

Stjärnhimlen är så nära att man kan nästan ta på den. Tystnaden så total, Åka på turer ut på landsbygden, bo tillsammans med nomaderna i deras tält/ger. Rida på hästar och/eller kameler.

Upplev något annorlunda - besök Mongoliet, ta Transsibiriska Järnvägen dit, fortsätt sedan till Peking, gå på Kinesiska muren och besök sommarpalatsen, Himmelska fridens torg och andra kända platser.  Det är berikande och något man lever länge på.

Är du intresserad av att resa? Idag har jag en resebyrå som specialiserat sig på Vietnam, men har även resor med Transsibiriska Järnvägen samt Mongoliet, Kina och Kambodja på menyn.

Resande i Mongoliet

TravelBase har för närvarande kunder som gör en härlig resa med tåg från Moskva till Ulaanbaatar. I Mongoliet skall de ut på en fantastisk utflykt till ett vattenfall, de skall bo med nomaderna i en Ger. Därefter flyga tillbaka till Moskva och Sverige.

Vi planerar en resa för en grupp på 12 personer till Mongoliet nästa år. Resan startar i Stockholm går via Moskva. Där man stannar två nätter för sightseeing. Tar tåget till Ulaanbaatar och har en 10 dagar lång utflykt med både bil, häst och kamel. Boende i nomadfamiljernas Ger och hem. Garanterat en upplevelse utöver det vanliga.

Efter Mongoliet tar de tåget från Ulaanbaatar till Beijing. Tåget går genom ett stort antal tunnlar i bergen ner mot Beijing. En oerhört enastående natur med höga berg, djupa dalgångar med floder. I Beijing tillbringar de några dagar med utflykt till Kinesiska muren, Sommarpalatset mm.

Det känns oerhört spännande med dessa turer. Är du intresserad av Mongoliet hör av dig till TravelBase

RSS 2.0