Ta Transsibiriska järnvägen till Ulaanbaatar

Jag är glad över att vi nu kan arrangera resa med transsibiriska järnvägen till Ulaanbaatar i Mongoliet. Det är en fantastisk resa. Oavsett man väljer att flyga eller ta tåget till Moskva, så börjar den "riktiga" resan när man stiger på tåget vid Yaroslavsky järnvägsstation. Man går in i sin kupé och installerar sig. Där man skall bo i 5 nätter.

I packningen har man bl a nudlar, makrill och tonfisk på burk, varma koppen, te, kaffe mm Det finns även böcker, dagbok, kortlek och toalettpapper samt en liten handduk. Om man vill kan man ta ett örngott också men det är inte nödvändigt. Packningen är enkel och förhoppningsvis inte för tung. För handla kommer man kanske att göra på vägen.

Man åker genom nästan hela Ryssland en lång sträcka där naturen och typ av hus etc förändras hela tiden. Man går av på någon station för att inhandla kokt potatis, saltgurka, bröd mm. En del väljer att stanna vid någon station några dagar. Bra  platser är då Irkutsk och Bajkalsjön. Andra åker direkt till Ulaanbaatar. Möts av någon från hotellet/vandrarhemmet och får checka in.

Självklar åker man på en tur ut på landet och bor i en ger hos nomadfolketk. Man vandrar och man tar sig även fram med häst eller kamel. Naturupplevelserna är många och stora. På natten har man stjärnhimlen så nära att om man sträckr på sig kan man ta på stjärnorna.

Jag rekommenderar en resa till Mongoliet med transsibiriska tågen. Efter Mongoliet kan man välja att ta flyget till Sverige eller fortsätta till Peking för några dagars besök där innan hemresan början. Till Peking ska man ta tåget, det går då genom öknen i Mongoliet och in i Kinas höga berg och djupa dalar.

Du hittar resan hos oss på www.travelbase.org

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0